Formland er Danmarks største designmesse, der to gange årligt afholdes i Messecenter Herning. Gennem mere end 30 år har Formland samlet fagfolk inden for interiør, design og delikatesser. Leverandørerne, som udstiller på messen, henvender sig til forhandlere og indkøbere i branchen – og således ikke direkte til private.

Formland Autumn 2017 afholdes 17-20. august, og i år var Lene og jeg på messen torsdag-fredag. Vi havde planlagt at være der to dage for den første dag at skaffe overblik over de mere end 470 udstillere i 10 haller. Andendagen kunne vi så gå mere i dybden med få udvalgte stande især inden for det haverelaterede.

Potter og krukker fra B-Green på Formland
Potter, krukker og vintage franske skodder fra B-Green. Fotos: Ole Jespersen.

En af de forhandlere, vi kiggede nærmere på, var B-Green. De gør meget i potter, krukker, plantefade og forskellige kasser, beholdere og dekorationsartikler. Blandet andet havde de en del vintageprodukter – fx antikke franske skodder og diverse zinkbeholdere. Farvemæssigt var der ikke de helt store nyheder. Det er fortsat naturfarver som terracotta, grå, brun, rust og zink, der er de trendy farver, og som de senest par år er ‘ægte patina’ in. En lidt sjov betegnelse, men den dækker naturligvis over, at man køber fx potter og krukker, der allerede har alge-/mosvækst. B-Green er engrosforhandler og handler ikke direkte med private, men en forhandlerliste kan ses via linket her.

Potter med patina fra B-Green på Formland
Harlequin-potter med og uden patina fra B-Green.
Zinkbakker og kasser fra B-Green på Formland
Potter, zinkbakker og kasser fra B-Green.

Rosenbuen er ejet af Finn Nygaard, der driver Nygaard Smedie ved Egtved. Rosenbuen sælger skønne ting inden for espalier, borde, stole, bowler og krukker – og naturligvis rosenbuer. Alt sammen godt håndværk af flad-, eller rundjern. Rosenbuen havde en fin stand med alt muligt inden for emnet, og Finn Nygaard handler også direkte med private. Se sortimentet på hans hjemmeside – priser fås ved henvendelse.

Plantekurve fra La Vida
Plantekurve fra La Vida. I denne stil var der også små planteborde, plantevogne mv. Foto Lene Jespersen.

La Vida er også engrosforhandler inden for interiør og dekorationsartikler. De handler ikke direkte med private. En stor del af deres sortiment er velegnet til dekoration i haven og kan typisk findes i interiørbutikker og enkelte havecentre. Fx så vi fine lanterner, lamper, borde, plantevogne og forskellige figurer. Noget har juletema, mens andet snildt kan anvendes hele året. La Vida er i stor vækst og blev Gazellevirksomhed i 2014.

På Formland var der også rig mulighed for at kigge på kunstige blomster, juletræer og granguirlander. Det gik vi nu ret hurtigt forbi, men man må sige, at kvaliteten af kunstige blomster og træer bliver bedre for hvert år. Enkelte ting skal man faktisk røre ved, for at konstatere ægtheden.

Kunstige blomster og træer på Formland
Der var også rig lejlighed til at kigge på kunstige blomster og juletræer på Formland. Her PH Imports stand.

En enkelt leverandør udstillede dog også levende planter. Blandt andet en skøn koreansk ædelgran (Abies koreana ‘Icebreaker’)

Abies koreana 'Icebreaker'
Abies koreana ‘Kohouts Icebreaker’.

I 2018 afholdes Formland Spring 1.-4. februar og Formland Autumn 16.-19. august.

4 kommentarer til “Formland messe – nye trends, design og interiør

  1. Lisbeth siger:

    Velkommen i haveblogland.
    Spændende indlæg om Formland. Ser frem til flere indlæg, der er for mange havebloggere, der holder op eller holder pause.
    Vh Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *