Blomster er skønne og sætter kolorit på haven, men gennem årene er vi blevet mere opmærksomme på også at kombinere med planter, hvor løvet er det primære. Dekorativt løv giver et godt fundament til haven, for det er jo netop løvet man har glæde af i langt længere tid end blomsterne. Naturligvis er det jo så bare en gevinst, når både dekorativt løv og smuk blomstring forenes hos en plante.

Ved at mikse forskellige bladformer og -farver kan man skabe en smuk harmoni, som man kan have glæde af en meget stor del af året. Og kombinerer man med stedsegrønne vækster, er der også noget at kigge på, når stauderne visner ned.

Photinia serratifolia 'Pink Crispy'
Photinia serratifolia ‘Pink Crispy’ med dekorativt mamorerede blade. Foto Ole Jespersen.

En af de nyeste planter, som er flyttet ind hos os, er den spændende stedsegrønne busk glansmispel, Photinia serratifolia ‘Pink Crispy’®. Det er en ret ny sort af glansmispel, som i 2015 vandt guldmedalje hos det hollandske KVBC (The Royal Boskoop Horticultural Society). Den er fremavlet af van Oploo Tuinplanten B.V. i Holland.

‘Pink Crispy’ har smukt marmoreret løv med savtakkede kanter og lyse- og mørkegrønne stænk. Stænglerne er røde, og de nyeste skud er svagt lyserøde. En rigtig skønhed i haven. ‘Pink Crispy’ bliver omkring 175 cm høj og ca. 100 cm bred med en busket opret vækst. Den trives i veldrænet havejord i sol til delvis skygge. Det forlyder, at den er ret vinterhårdfør og sygdomstolerant, så det tegner jo lovende.

Foreløbigt har vi plantet ‘Pink Crispy’ i en krukke, og senere flytter den ud i et bed. I den første tid skal den stå lidt beskyttet.

Planten er købt hos Heides Planteskole i Thisted.

Photinia serratifolia 'Pink Crispy' i krukke
Photinia serratifolia ‘Pink Crispy’ plantet i krukke. Foto: Plantipp BV®.

En kommentar til “Glansmispel ‘Pink Crispy’ er flyttet ind

 1. Lønbæk Planteskole siger:

  En rigtig smuk bladplante. Desværre ikke hårdfør her hos os ved Holstebro,men i krukke i koldhus virker den godt.
  Jeg er lige faldet over jeres blog med de skønne planter.
  Jeg har ikke en selv. Men samler på usædvanlige planter.
  Hilsen
  Anne Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *