Her i den kolde tid er der ikke så meget at gøre ude i haven, men det går mod lysere tider. Vejrudsigten lover dog sibirisk kulde i næste uge, og dele af landet får sne. De seneste dage har vi derfor flyttet sarte planter i krukker til mere beskyttede placeringer, og få nyindkøbte planter får lov til at blive i drivhuset en tid endnu.

Abies koreana 'Kohouts Icebreaker'
Koreaædelgran – Abies koreana ‘Kohouts Icebreaker’

En af nyhederne, der er flyttet ind, er den skønne koreaædelgran, Abies koreana ‘Kohouts Icebreaker’. Det er en ret særpræget og relativ ny dværgform, som har stærkt krøllede, sølvglinsende nåle.

‘Kohouts Icebreaker’ er fremavlet af den tyske planteskoleejer Jörg Kohout. I sin planteskole fandt han en en særlig heksekost på en Abies koreana ‘Horstmann’s Silberlocke’, og den dannede grundlag for at skabe ‘Kohouts Icebreaker’.

Planten har en lille tueformet tilvækst med korte grene, og efter 10 år vil den være 60 cm høj og bred. Med tiden vil træet danne en lille top og få mere pyramideagtig form.

Sorten fås også podet på en højere stamme, så man får et opstammet træ ud af det, fx til en krukke. Vi har valgt den lave form, som skal danne en tue i et bed.

Når vejret bliver mildere, glæder vi os til at finde en rigtig god plads til vore lille nye ‘isbryder’.

Abies koreana 'Kohouts Icebreaker'
Koreaædelgran – Abies koreana ‘Kohouts Icebreaker’

Jörg Kohouts planteskole kan findes via dette link

2 kommentarer til “Kohouts Icebreaker – ny Koreaædelgran flytter ind

  1. Lisbeths Haveblog siger:

    Hvor ER den fin. Og sikken en flot kompakt vækst – jeg har lige Googlet nogle billeder af voksne planter. Jeg er p.t. i færd med at finde mulige planter med naturlig skarp form, så denne kommer på listen 🙂
    Held og lykke med jeres. Måske vi får billeder senere?
    Mange hilsener, Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *