En af de mange gode ting ved at være medlem af Haveselskabet er muligheden for at deltage i forskellige spændende kurser og foredrag. Sidste år deltog Lene og jeg i et rigtig godt støbekursus i Aalborg Havekreds. Kurset blev afholdt hos Helga Hald, og underviseren var Ege Bech, som på bedste vis guidede os i det grundlæggende inden for betonstøbning, fremstilling af silikoneforme mv.

Fremstilling af silikoneform på støbekursus
Ege Bech demonstrerer, hvordan man kan lave en silikoneform af byggesilikone. Fotos: Ole Jespersen

Da vi så i arrangementskalenderen for 2017 så, at havekredsen udbød et støbekursus 2 med Ege, var vi helt klar. Det var sidste weekend i april, men desværre havde Lene arbejdsweekend. Derfor meldte jeg mig alene til kurset, der denne gang blev afholdt i skønne omgivelser hos Else Schiønning i Rødhus. På programmet denne gang var blandt andet formfremstilling i silikone og latex, overfladebehandling, betontyper, indfarvning af beton, Make Make m.m.

På støbekursus viser Ege, hvordan man kan støbe et fuglebad
Ege Bech demonstrer, hvordan man kan forme et stort blad over en sanddynge, så man kan støbe et fuglebad.

Lørdag formiddag satte vi hinanden stævne i Rødhus, og efter kaffe, rundstykker og lidt  teori gik vi i gang med den praktiske del. Nogle ville støbe kummer og fuglebade, andre ønskede at arbejde med fuglehuse i MakeMake og nogle lavede forskellige pyntegenstande.

Stbekursus med fremstilling af fuglehus i Make Make.
Pia Arp dekorerer taget på et fuglehus, der fremstilles af MakeEfteMake på en form af flamingo.

Lavt fad og lille kumme med hjem fra støbekursus

Jeg havde valgt dels at gå i krig med en lille kumme, som jeg ville støbe i en plastmodel, og dels et lav stenbedsfad, som skulle støbes omkring en flamingokasse. Til det havde jeg fundet en vejledning hos Scottish Rock Garden Club. Vejledningen kan du se her.

Det tog lidt tid at finde den rigtige konsistens på betonen, for i begyndelsen var den for tynd og skred stille og roligt ned ad. Men efter et stykke tid begyndte betonen at sætte sig, og så kunne faconen rettes til. Søndag var det tid til at bearbejde overfladen på fadet. Betonen var jo stadig ikke hærdet helt op, så med lidt værktøj og en sten kunne overfladen gøres lidt mere naturtro. Jeg havde farvet betonen med brun oxydfarve, og hjemme vil jeg så prøve at arbejde lidt med patinering af overfladen.

Efter en uges tid blev den lille kumme taget ud af formen, og den ser ganske fin ud. Der er lidt luftbobler i overfladen, men faconen er god og øvelse gør vel mester 😉

Lille betonkumme med alpine planter
Den lille betonkumme er plantet til med tre alpine planter. Kummen står på et gammelt havebord, som jeg lavede ny plade til efter støbekursus med Ege i 2016.

Det er absolut ikke sidste gang, vi vil deltage i et støbekursus med Ege. Det kan varmt anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *